نوشته شده توسط : ایران نهال

در حین اجرای عملیات جابه جایی درختان و درختچه ها و درختان بن دار ریشه آنها به صورت کامل مصون از آسیب نمی ماند و خواه یا ناخواه به سیستم ریشه ها علی الخصص ریشه های مویین و مکنده وارد می گردد .

بهبود این ریشه ها و جبران آسیب های وارده با توجه به نوع درخت و شرایط محیطی جدید برای رشد درختان ممکن است از سه تا ده سال طول بکشد .

ریشه های مویین بیشترین مقدار آب و مواد غذایی مورد نیاز درخت را جذب می کنند لذا با آسیب دیدن آنها درخت تا حدی پژمرده می شود .

در فاصله زمانی بین آسیب دیدن ریشه های سابق و رشد جدید ریشه هل کلیه اندام های گیاهی تحت تاثیر شوک های مختلف فیزیولوژیکی قرار می گیرد .

لذا دقت در جابه جایی و مراقبت  مکررد بعد از کاشت گیاه بسیار ضروری می باشد .

به طور کلی درختان بن دار و کلیه درختان به سه روش ریشه برهنه و یا گونی پیچ کردن ریشه و یا روت بال منتقل می گردند .



:: بازدید از این مطلب : 15
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 24 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ایران نهال

هرس ریشه

جهت بالابردن درصد موفقیت انتقال در درختانی که سیستم ریشه ای ضعیف و رشته ای دارند باید عملیات هرس ریشه ها انجام گردد .

لذا سه سال قبل از عملیات جابه جایی در اطراف تنه درخت باید شیارهایی با عمق مناسب ایجاد کرده تا ریشه ها تحریک به رشد و انبوه سازی و فشرده شدن در اطراف تنه درخت گردند .

در این مرحله همچنین بهتراست از سه روز قبل از جابه جایی به منظور افزایش جذب آب ریشه ها به وسیله محلول آلجیناتها آبیاری گردند ؛ لازم به ذکر است عمل آبیاری با آلجینات بسیار متداول نمی باشد .

هرس شاخه ها

قبل از عملیات جابه جایی درختان باید تعدادی از شاخه ها به منظور افزایش تعادل بین قمت هایی و ریشه درختان قطع و حذف گردند .

لذا متداول است که به منظور حفظ شکل ظاهری درخت ها بهتر است چند شاخه اصلی را حذف نمایید .

بستن شاخه ها

 در مورد درختان و درختچه هایی که دارای شاخه های نزدیک به زمین هستند توصیه می گردد قبل از آغاز عملیات گودال برداری شاخه های آنها با طناب بسته شود ؛ این روش مانع از زخمی شدن و شکسته شدن شاخه ها می گردد . لذا جهت کاهش ریسک آسیب به شاخه ها بهتر از نوارهای کنفی یا طناب های پنبه ای استفاده شود .

در هنگام بستن شاخه های اصلی باید دقت شود که نقطه اتصال شاخه ها به تنه درخت دچار ترک خوردگی نشود و در کل پایان عملیات طناب پیچی شاخه ها به بعد از خارج نمودن درخت از گودال موگول می گردد .

علامت گذاری بر روی درخت

قبل از عملیات گودال برداری از اطراف درختان باید جهت شمال را بر روی تنه درخت علامت گذاری نمود تا هنگام کاشت درخت در محل جدید دقیقا در همان جهت کاشته شود تا درخت در محل جدید دچار عارضه آفتاب شوختگی پوست های تنه درخت نگردد و یا عوارض این عارضه را کاهش دهیم .



:: بازدید از این مطلب : 8
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 24 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ایران نهال

عملیات گودبرداری و آماده کردن توپ ریشه جهت جابه جایی

قبل از گود برداری باید خاک ریشه و اطراف آن مرطوب باشد و از دو یا سه روز قبل آبیاری گردد .

برای گود برداری باید ابتدا باید کمی از خاک اطراف ریشه به آرامی برداشته شود و در حین اجرای این عملیات دقت شود ریشه های مویین آسیب نبینند .

سپس در اطراف درخت به صورت عمودی شیارهایی حفر می شود که در صورت مواجهه با ریشه های بسیار قطور باید از اره تر بر تیز آنها را قطع کرده و حفر شیار را ادامه دهیم .

بهترین اندازه برای توپ ریشه به عواملی همچون سن و اندازه درخت مورد نظر و نوع خاک و مراقبت های بعد از کاشت بستگی دارد /

شکل دادن به توپ ریشه

برای شکل دادن به توپ ریشه باید از روش دستی استفاده کنیم .قسمت بالایی توپ ریشه را کمی گرد کرده و ما بقی خاک تراشیده می شود . پس از شکل گیری توپ ریشه خاک زیادی از گودال برداشته می شود .



:: بازدید از این مطلب : 11
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 24 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ایران نهال

گونی پیچ کردن :

دور ریشه باید به صورت کامل توسط گونی بسته شود و محکم پیچیده شود و انتهای آن به بالای توده ریشه کشیده شود . توجه شود بخش های لق و شل به وسیله میخ دوخته می شود . درنهایت بعد از اینکه توپ ریشه از گودال جدا شد اطراف گونی در بخش زیرین ریشه هم باید به هم وصل شوند .

طناب پیچی کردن : محصول گونی پیج شده را باید به وسیله طناب مستحکم نمود .

سیم پیچی کردن : راه کار جایگزین گونی پیچ و طناب کرد سیم پیچی کردن به وسیله تورهای فلزی و سیم جهت پوشش توپ ریشه می باشد .

گاهاً میتوان به جای طناب کشی بعد از گونی پیچ کردن از تور فلزی استفاده کرد .

بهتر است برای ریشه هایی که قطر و وزن زیاد دارند از روشهای گونی پیچ کردن و تور فلزی و سیم پیچی کردن با هم استفاده نمود .



:: برچسب‌ها: درخت بن دار ، جابه جایی درخت بن دار ,
:: بازدید از این مطلب : 7
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 24 ارديبهشت 1400 | نظرات ()
نوشته شده توسط : ایران نهال

برش ریشه های تحتانی :

ریشه های تحتانی درخت هنگام جابه جای باید قطع گردد لذا با توجه به نوع و حجم و قطر ریشه از چند روش میتوان استفاده نمود . به طور مثال می توان یک سیم فلزی محکم به دور قسمت پایینی کشید و دو سر سیم را از طریق یک حلقه به اهرم مربوطه وصل نموده و با کشیدن اهرم سیم از زیر ریشه ها حرکت کرده و ریشه ها قطع می گردد .

در مورد ریشه هاس قویتر که ضخیم و عمیق هستند باید از سایل برش همچون تیغه های مخصوص این امر استفاده نمود و یا نهایتا از وسایل سنگین همچون لودر بهره برد .

گونی پیچ کردن تنه درخت :

تنه درخت نیز باید همانند ریشه محافظت شود لذا باید قبل از بلند کردن درخت به وسیله زنجیر و طناب تنه درخت را با گ.نی به صورت کامل بپیچانیم تا حد امکان مانع از ایجاد فشار روی پوست و تنه درخت گردد .

 

برداشت درخت از گودال :

ابزار مورد نیاز جهت برداشتن درخت از گودال استفاده از جرثقیل های کوچک و بزرک می باشد که نوع این ابزار به نوع خاک و همچنین وزن و اندازه توپ ریشه و ونوع درخت بستگی دارد که با استفاده از جرثقیل تلاش می شود کمترین آسیب به قسمت فوقانی با توپ ریشه درخت وارد شود .

لازم به ذکر است که باید از ریشه گونی پیچ شده در مقابل خطر خشکی و نور آفتاب و وزش باد محافظت شود .



:: برچسب‌ها: درخت بن دار , ,
:: بازدید از این مطلب : 9
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : 1 فروردين 1395 | نظرات ()

صفحه قبل 1 صفحه بعد